Marlene Dalí

Logo van Cerise Grand Cafe

Marlene Dalí

Het beeldmerk van Cerise Grand Café bestaat uit een samenstelling van twee historische figuren: Marlene Dietrich en Salvador Dalí. Gemaakt door de uit Wales afkomstige streetartist Charles Uzzell Edwards A.K.A Pure Evil.

Het portret is het beeld van Marlene Dietrich met de kenmerkende snor van Salvador Dalí. In deze vorm is het de beschermvrouwe van TheaterHotel De Oranjerie en ‘waakt’ het over onze onschuldige theaterbezoekers

Bekijk meer werk van 'Pure Evil'

Stijlicoon

Marlene Dietrich

Marlene Dietrich werd bekend door haar rol als revuezangeres in de film ‘Der Blaue Engel’ (1930) van regisseur Josef von Sternberg. Ze werd in 1901 geboren in Berlijn als Marie Magdalena Dietrich, maar veranderde haar naam in Marlene en verhuisde rond 1930 naar Amerika waar ze nog meer succesvolle films met Von Sternberg opnam, zoals ‘Blonde Venus’ en ‘The Devil is a Woman’. Ze was een stijlicoon en de mannen stonden voor haar in de rij. Zo had ze relaties met onder andere president John F. Kennedy en filmster Jean Gabin.

Het Spaanse genie

Salvador Dalí

Salvador Dalí, de beroemde kunstenaar uit Spanje, wordt beschouwd als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het surrealisme. Als kind was hij al buitengewoon geïnteresseerd in schilderkunst, Hij kreeg zijn eerste schilderlessen op tienjarige leeftijd van de impressionistisch werkende kunstenaar Ramón Pichet. Dalí is ook bekend vanwege zijn kenmerkende snor.